Edytujesz Zapasy na brak prądu

Przejdź do nawigacji Przejdź do wyszukiwania

Uwaga: Nie jesteś zalogowany. Jeśli wykonasz jakąkolwiek zmianę, Twój adres IP będzie widoczny publicznie. Jeśli zalogujesz się lub utworzysz konto, Twoje zmiany zostaną przypisane do konta, wraz z innymi korzyściami.

Edycja może zostać wycofana. Porównaj ukazane poniżej różnice między wersjami, a następnie zapisz zmiany.
Aktualna wersja Twój tekst
Linia 16: Linia 16:
 
* warzywa suszone, np. włoszczyzna suszona - 0,5 kg (ekwiwalent ok. 5 kg świeżych warzyw)
 
* warzywa suszone, np. włoszczyzna suszona - 0,5 kg (ekwiwalent ok. 5 kg świeżych warzyw)
 
* owoce suszone - 100 g,
 
* owoce suszone - 100 g,
* [[orzechy]] (np. włoskie, ziemne i migdały) - 300 g,
+
* orzechy (np. laskowe) - 300 g,
 
* fasola - 700 g,
 
* fasola - 700 g,
 
* czekolada gorzka - 300 g,
 
* czekolada gorzka - 300 g,
Linia 27: Linia 27:
 
Na potrzeby gotowania wody, posiłków oraz przygotowywania wody do mycia, korzystne jest posiadanie zapasu co najmniej '''1 000 g propanu''' do turystycznej kuchenki.
 
Na potrzeby gotowania wody, posiłków oraz przygotowywania wody do mycia, korzystne jest posiadanie zapasu co najmniej '''1 000 g propanu''' do turystycznej kuchenki.
  
Warto zorganizować jednorazowe sztućce i talerze, w celu ograniczenia zużycia wody do mycia.
+
Warto zorganizować jednorazowe sztućce i talerze, w celu ograniczenia zużycia wody do mycia.  
  
 
==[[Woda]]==
 
==[[Woda]]==

Wkład na Encyklopedia Nowoczesnego Survivalu jest udostępniany na licencji Creative Commons – za uznaniem autora, bez użycia komercyjnego, na tych samych zasadach (szczegóły w ENS:Prawa autorskie). Jeśli nie chcesz, żeby Twój tekst był dowolnie zmieniany przez każdego i rozpowszechniany bez ograniczeń, nie umieszczaj go tutaj.
Zapisując swoją edycję, oświadczasz, że ten tekst jest Twoim dziełem lub pochodzi z materiałów dostępnych na warunkach domeny publicznej lub kompatybilnych. PROSZĘ NIE WPROWADZAĆ MATERIAŁÓW CHRONIONYCH PRAWEM AUTORSKIM BEZ POZWOLENIA WŁAŚCICIELA!

Anuluj Pomoc w edycji (otwiera się w nowym oknie)

Szablon użyty w tym artykule: